Uitleg gebruikte icons

Award of Garden Merit (AGM)

The Royal Horticultural Society (RHS) kent een 'Award of Garden Merit (AGM)' toe aan uitstekende tuinplanten. Het is de hoogste onderscheiding die een plant kan krijgen. De planten moeten probleemloos groeien, mogen niet gevoelig zijn voor ziektes en ze moeten over een uitstekende sierwaarde beschikken. Je weet dus zeker dat je met een plant die deze onderscheiding op zijn naam heeft een plant aanschaft die zijn sporen ruim heeft verdiend.
Op onze site zijn de Award Winners aangemerkt met het AGM logo van de RHS.

Bestuivers, Bijen en Bloemen

Bijen, vlinders en ander bestuivers hebben het moeilijk. Door de steeds verder oprukkende verstening verdwijnen de planten die zij nodig hebben om te kunnen overleven. Het is van levensbelang om de bestuivers een handje te helpen. En dat kan door het aanplanten van planten waar zij van houden.
Op onze site zijn deze planten aangemerkt met het pollinators logo van de RHS.

Eetbare planten

Steeds vaker krijgen wij de vraag of bloemen en planten eetbaar zijn. Daarom hanteren we een “vork en mes icoon”. Welk deel van de plant eetbaar is, en hoe het smaakt dient u zelf te onderzoeken. Daarin zijn wij geen experts.

Prairieplanten

Kernbegrippen voor een prairieborder zijn; natuurlijke beplanting, sterke planten, onderhoudsvrij. Een prairiebeplanting is gemakkelijk in onderhoud, de planten vormen een dichte mat zodat onkruiden geen kans krijgen. In het vroege voorjaar worden de planten afgemaaid en wordt het maaisel afgevoerd.

Daktuinplanten

Planten die tegen zon en droogte kunnen en die weinig tot geen onderhoud nodig hebben. Deze planten kunnen natuurlijk ook in een droge border of in een geveltuintje in de zon groeien. Weinig tot geen water is ook nog eens een heel duurzame gedachte!

Heemplanten

Planten die van oorsprong in de wilde natuur van Nederland voorkomen. Het zijn waardplanten voor insecten die in ons land leven. Met het aanplanten van heemplanten in je tuin brengen we de natuur terug in de stad.

Biologische planten

Alles wat op de kwekerij wordt gestekt en gezaaid is biologisch. Onze biologische planten zijn op de site aangeduid met dit icoontje. Op de prijssteker staat BIO. Het assortiment 100% biologisch groeit met de jaren. Op dit moment bieden we ca. 600 soorten aan.